13 Aralık 2014 Cumartesi

SOSLAR

PATLICANLI EZME SOS
MALZEMELER

2 kg patlıcan
2 kg kırmızı biber
2 kg domates
500gr sivribiber
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2  su bardağı iri dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI

1- patlıcan, kırmızıbiber, sivribiber, domates, sarımsak  200 derecede ısıtılan fırında közlenir.
2- közlenen sebzelerin kabukları soyularak tencereye ilave edilerek tuz, şeker ve yağ eklenir.
3- 20 dakika pişirilip ocaktan alınarak iri dövülmüş cevizler ilave edilir.
4- sıcakken kavanozlara konulup ağızları sıkıca kapatılıp kavanoz ters çevrilip soğuyana kadar beklenir. soğuduktan sonra kavanozları çevirip serin ve kuru yerde saklanır.
5- kullanmak için açtığınız kavanozu buzdolabında muhafaza edin. bu sosu kahvaltıda, makarnada, et yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz

                                                               AFİYET OLSUN:)).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder