13 Aralık 2014 Cumartesi

PİLAVLAR

MANTARLI  ANTEP FISTIKLI PİLAV


MALZEMELER

3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
500 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı antep fıstığı
1 adet domates
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

1- pirinçler ılık ve tuzlu suda bekletilir.
2- tereyağ, sıvıyağ tencerede eritilip küp küp doğranmış domates ve ince ince dilimlenmiş mantarlar eklenip kavurulur.
3- pirinç,şeker, tuz ve antep fıstıkları eklenip sotelenir.
4-  3 bardak su pirinçlere eklenip kısık ateşte pişirilir. suyunu çekince tencerenin altı kapatılıp üzerine temiz pecete kapatılıp demlenmeye bırakılır.
5- arzu edilirse düz servis tabağına alınıp üzeri antep fıstığı ve çeri dometesle süslenip servis yapılır.

                                           AFİYET OLSUN:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder