
1kg domates
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
8 su bardağı tavuk suyu veya su
1 kutu krema
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
1- domatesler ikiye bölünüp sarımsaklar eklenerek tepsiye dizilip 200 derecelik fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
2- fırından çıkınca domateslerin kabukları soyularak blendırdan geçirilir.
3- ayrı yerde tencereye yağ eklenerek un kavurulup domatesler eklenir kavurmaya devam edilir.
4- 8 bardak tavuk suyu ya da normal su eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır. kaynamaya başlayınca krema, tuz , karabiber eklenerek bir taşım daha kaynatılıp tencerenin altı kapatılır.
5- çorba kaselere konularak arzuya göre kaşar peyniri rendesi, kurutulmuş ekmekle servis yapılır.
AFİYET OLSUN:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder